АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 14 Травня 2024, 08:23
Відбулося підсумкове засідання студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми теорії і практики прав людини»

13 травня 2024 року в рамках Днів науки, які традиційно проходять у травні, кафедрою теорії та історії держави і права проведено підсумкове засідання студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми теорії і практики прав людини» за участі здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Правознавство».

Захід організовано у формі круглого столу на тему «Права людини в умовах сучасних викликів і загроз».

У вступному слові науковий керівник, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва наголосила на актуальності вивчення прав людини, їх наукового дослідження в умовах російської агресії та євроінтеграції України. Крім того, було підведено підсумки наукових здобутків членів гуртка, їх участь у наукових конференціях, всеукраїнських та міжнародних масштабів, тези яких були опубліковані у збірках конференцій.

У ході круглого столу обговорено доповіді студентів на теми: демократія і права людини; класифікація прав людини: основні підходи; ефективність міжнародних організацій із захисту прав та людини та їх механізмів захисту: оцінка та вдосконалення; права людини як найвища соціальна цінність; права біженців в умовах воєнного стану; теоретико-правові аспекти екологічних прав громадян; захист прав людини та прав військовослужбовців.

З ґрунтовними доповідями виступили: Єлизавета Кабанець, Юліана Сидорчук, Ростислав Летків, Віка Ляшук, Нікіта Літвінов, Ірина Максимчук, Юлія Корнієнко та інші. Особливо жваво студенти обговорювали проблеми домашнього насильства та захисту прав громадян України в умовах мобілізації.

Такі заходи сприяють формуванню правового мислення та правової культури в майбутніх правників, набуттю компетентностей у сфері юриспруденції.

 

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет