АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 21 Квітня 2023, 05:46
Відбулося чергове засідання наукового гуртка з кримінального права

20 квітня 2023 року відбулося засідання наукового гуртка з кримінального права, у якому взяли участь викладачі та студенти спеціальності 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

Форматом зустрічі обрано науково-практичний семінар на тему «Порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту».

Модератором засідання виступила доцент кафедри кримінального права і процесу, кандидат юридичних наук, доцент Тетяна Лисько.

Здобувачами освіти окремо зосереджено увагу на дослідженні особливостей кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки руху та експлуатації транспорту, зокрема повітряного транспорту. Ґрунтовні наукові напрацювання в даному напрямку провела Анжеліка Левченко (ПР-204), презентувавши доповідь “Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту: особливості кримінальної відповідальності”. Євгенія Губка (ПР-204) виступила з доповіддю на тему «Кримінальна відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння (ст. 286-1 КК України)». Назар Телющенко (ПР-204) вказав на особливості кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом (ст. 289 КК України).

Активну участь у засіданні гуртка взяли магістри першого року навчання спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» Андрій Добровольський (тема доповіді «Особливості кримінальної відповідальності за самовільне без нагальної потреби зупинення поїзда (ст. 283 КК України)»), Юлія Дьякова (тема доповіді «Кримінальна відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації (ст. 287 КК України)»), Олександр Матвієнко (тема доповіді «Кримінальна відповідальність за порушення правил повітряних польотів»), Віктор Мангушевський (тема доповіді «Кримінальна відповідальність за порушення правил використання повітряного простору»).

У підсумку, здобувачі вищої освіти зазначили, що кримінальні правопорушення проти безпеки руху та експлуатації транспорту заслуговують на посилену увагу в умовах воєнного стану та потребують вдосконалення шляхом внесення відповідних змін до чинного Кримінального кодексу України.

Наступне засідання наукового гуртка заплановане на 18 травня 2023 року, на порядку денному якого підведення підсумків роботи наукового гуртка за 2022-2023 навчальний рік та визначення найбільш активних учасників. На переможців чекають нагороди.

 

01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет