АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 11 Травня 2022, 05:51
Вебінар на тему «Угода про асоціацію Україна-Європейський Союз та спільний авіаційний простір»

10 травня 2022 року для здобувачів вищої освіти першого курсу Юридичного факультету проведено онлайн-зустріч з провідним юрисконсультом юридичної служби Державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” Катериною Водоласковою.

Тема вебінару: «Угода про асоціацію Україна-Європейський Союз та спільний авіаційний простір».

Катерина Юріївна провела історичний екскурс розвитку відносин між Україною та Європейським Союзом, зокрема, в частині програм Європейської політики сусідства та Східного партнерства. Особливу увагу приділила аналізу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка є основним документом та підгрунттям для формування та розвитку відносин у сфері «відкритого неба». Розкрила правову природу, структуру та особливості даної Угоди. Основну частину зустрічі запрошена гостя присвятила детальному аналізу концепції ЄС «відкритого неба» та угоди з Україною, положенням, які діятимуть відразу та тим, які ще мають бути адаптовані та опрацьовані Україною на законодавчому та практичному рівнях.

Насамкінець модератором проведено бліц-тест з прослуханого матеріалу, під час якого студенти продемонстрували високий результат своєї активної участі та інтересу до теми зустрічі.

Завершуючи виступ, пані Катерина наголосила на можливих варіантах розвитку подій щодо «авіаційного безвізу» для України, на які мають здійснити вплив сьогоднішні слухачі-студенти, а в майбутньому – юристи-практики, котрі формуватимуть майбутнє нашої держави.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет