АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 12 Листопада 2021, 13:13
Участь у 12-ому Українському форумі з управління Інтернетом

11 листопада 2021 року доцент кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Валерія Філінович взяла участь у 12-ому Українському форумі з управління Інтернетом (IGF-UA-2021), мета якого – активізація співпраці між стейкхолдерами у галузі управління Інтернетом в Україні.

Валерія Філінович виступила з доповіддю, присвяченою правовому захисту персональних даних, що особливо актуально для нашої держави у період цифрових трансформацій та переживання пандемії Covid-19. «На сьогоднішній день у Верховній Раді України знаходиться на розгляді законопроект №5628, який має на меті вдосконалити чинне законодавство у галузі захисту персональних даних, яке наразі не в повній мірі забезпечує відповідний захист в мережі Інтернет у світлі міжнародних стандартів. Необхідно найближчим часом впроваджувати в Україні заходи з підвищення рівня довіри користувачів мережі Інтернет», зазначила доповідач та надала власні рекомендації з даного питання.

У ході жвавої дискусії розглянуті питання кібербезпеки та прав людини, впровадження новітніх технологій та штучного інтелекту, інтернету речей, захисту цифрових прав людини, наближення України до Єдиного цифрового ринку ЄС, тенденцій у розвитку управління Інтернетом. Обговорено також стандарти в сфері кібербезпеки, вплив політики на Інтернет та технічні рішення в даній всесвітній системі сполучених комп’ютерних мереж та інші питання щодо розвитку управління Інтернетом.

Учасники форуму дійшли висновку про неможливість управління Інтернетом без відповідної законодавчої бази, а також без колективної відповідальності й взаємовигідної співпраці відповідних органів влади, представників бізнесу та академічної спільноти.

 

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет