АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 16 Квітня 2024, 07:22
Участь представників Юридичного факультету у презентації Міжнародного курсу HELP «Міжнародне гуманітарне право та права людини» від Ради Європи

15 квітня 2024 року, на запрошення Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, в.о. декана Юридичного факультету Ірина Сопілко та завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва взяли участь у презентації Міжнародного курсу HELP «Міжнародне гуманітарне право та права людини».

Організаторами заходу виступили Проєкт Ради Європи «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни» у співпраці з Верховним Судом.

Участь керівного складу факультету в даній презентаційній зустрічі відбулася в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між Офісом Ради Європи в Україні та Національним авіаційним університетом.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися: Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко, Генеральний директор Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістос Джакумопулос, Голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак, Голова відділу навчання у галузі правосуддя і прав людини департаменту імплементації прав людини, правосуддя і стандартів правової співпраці Генерального директорату прав людини і верховенства права Ради Європи Ана-Марія Телбіс.

Модератором зібрання виступила міжнародна менеджерка Проєкту Ради Європи «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни» Ольга Костенко. Короткий огляд курсу презентували автори курсу, експерти Ради Європи – Патриція Гжебик, Нобуо Хайяші та Наталія Гендель.

Даний курс представляє правову базу, що дозволяє поглибити розуміння міжнародних стандартів прав людини в поєднанні із засадами міжнародного гуманітарного права в умовах збройного конфлікту. Розроблений він англійською мовою та доступний для проходження на платформі HELP. Організаторами зазначено, що найближчим часом його буде перекладено на українську мову.

У ході проведення презентації виступив також суддя ЄСПЛ Микола Гнатовський, Голова з операційних питань Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Ґілан Дефюрн, суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Галина Крет, начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов, голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук та інші.

Вивчення курсу HELP «Міжнародне гуманітарне право та права людини» допоможе студентам 4-го курсу спеціальності 081 «Право» краще підготуватися до складання єдиного фахового вступного випробування під час вступу на магістратуру, підвищити їх рівень компетентності та сформувати в майбутньому високоякісних фахівців у сфері юриспруденції.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет