АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 2 Березня 2023, 12:40
Участь представниці наукової спільноти Юридичного факультету в прес-конференції на тему «Я залишаюся вдома. Жінки-вчені про рік незламності»

1 березня 2023 року завідувач кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Олена Макеєва взяла участь у прес-конференції на тему «Я залишаюся вдома. Жінки-вчені про рік незламності», яка відбулася у прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна».

У ході проведення заходу відбулася презентація проєкту, присвяченого тим жінкам, які не виїжджали з України та продовжують виконувати свої професійні функції.

Організатором заходу виступила заступник директора Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України Наталія Оніщенко, а модератором – президент Асоціації соціального розвитку через право, аспірант кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету НАУ, голова жіночого руху «Жінки за зміни» Інна Силантьєва.

У ході проведення заходу виступили: доктор юридичних наук, професор, дійсний член (академік) Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України, віце-президент Національної академії правових наук України Наталія Кузнєцова; депутат Київської міської ради, кандидат юридичних наук Ганна Свириденко; завідувач кафедри реклами і зв’язків з громадськістю Факультету міжнародних відносин НАУ, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Антоніна Іващук; заступник головного ученого секретаря Національної академії правових наук України, головний науковий співробітник Науково-дослідного інституту правотворчості та науково-правових експертиз Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, доцент Марина Великанова; представник органів місцевого самоврядування, волонтер, керівник Одеської обласної організації «Жінки за зміни» Тетяна Моторна; волонтер, голова БФ «Україна», заступниця директора Фонду інституційного розвитку української науки Анна Ісламова; представники наукової, освітньої спільноти та громадянського суспільства.

Учасники обговорили актуальні питання захисту прав тих, хто залишився в Україні та виконував свої функції. Науковцями констатовано, що 2022 рік видався найважчим в історії нашої незалежної держави. Представниця від Національного авіаційного університету Олена Макеєва акцентувала увагу присутніх на тих завданнях, які постали перед закладами вищої освіти в умовах війни. «Цей рік незламності став роком випробувань і єднання. У мене взагалі не виникало питання їхати чи лишатися. Я люблю Україну, не можу її залишити у такий час, це місто, що дало мені всіх найкращих людей у моєму житті. Я тут планую життя, роботу, зустрічі з огляду на те, що я тут і тут лишатимуся», зазначила вона.

Сьогодні кожен українець та українка бачать своє майбутнє у мирній державі. Українки не зупиняються – вони навчають, піклуються, розвиваються. Саме завдяки нашим захисникам і захисницям ми можемо проводити такі заходи, завдяки їм Україна вистояла. Слава Україні!

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет