АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 29 Травня 2024, 05:10
Участь керівниці правничої школи НАУ Ірини Сопілко у засіданні робочої групи членів Науково-консультативної ради при Верховному Суді та суддів Верховного Суду

14 травня 2024 року в.о. декана Юридичного факультету НАУ, доктор юридичних наук, професор Ірина Сопілко взяла участь у засіданні робочої групи членів Науково-консультативної ради при Верховному Суді та суддів Верховного Суду з метою обговорення питань щодо меж судового контролю при застосуванні санкцій, запроваджених Радою національної безпеки та оборони України та введених в дію Указом Президента України.

На порядку денному засідання розглянуті питання:

межі судового контролю за прийняттям і реалізацією рішень, передбачених ч.2 ст. 5 та абзацом другим ч.3 ст. 5 Закону України «Про санкції», правомірні та ефективні способи судового захисту у відповідних спорах;

предмет, об’єкт та коло суб’єктів на яких поширюється сфера дії Закону України «Про санкції» від 14 серпня 2014 року №1644-VII. Дія зазначених правових норм у часі.

оцінка судом дискреційних повноважень державних органів, уповноважених на запровадження санкцій;

співмірність та пропорційність введених санкцій та їх співвідношення із приписами ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод;

судовий контроль за виконанням рішень про запровадження санкцій та припиненням їх дії;

оскарження дій чи бездіяльності Ради національної безпеки та оборони України як держателем цього реєстру. Належний спосіб судового захисту щодо включення чи виключення осіб із цього Реєстру.

 

Довідково:

Постановою Пленуму Верховного Суду від 30 березня 2018 року №3 затверджено склад Науково-консультативної ради при новоствореному Верховному Суді, членом якої обрано Сопілко Ірину Миколаївну.

Згідно Постанови Пленуму Верховного Суду від 03 березня 2023 року №13 до оновленого складу Науково-консультативної ради при Верховному Суді увійшло 133 фахівця у сфері права для підготовки наукових висновків, серед яких знову ж таки Сопілко Ірина Миколаївна.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет