АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 19 Травня 2023, 10:39
Суддя Полтавського районного суду Стелла Цибізова поділилася зі студентами практичним досвідом щодо розгляду спорів у сфері права інтелектуальної власності

19 травня 2023 року суддя Полтавського районного суду Полтавської області, кандидатка на посаду судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності (IP-суду) Стелла Цибізова провела для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «магістр» Юридичного факультету майстер-клас щодо перспектив створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності (IP-суду) в Україні та використання іноземного досвіду роботи спеціалізованих судових установ.

«Як відомо, в Україні відсутній суд, який би спеціалізувався на розгляді спорів у сфері прав інтелектуальної власності. Хоча в багатьох країнах за кордоном такі спеціалізовані суди функціонують уже доволі давно. Тому вважаю, що створення в Україні Вищого суду з питань інтелектуальної власності (IP-суду) є доволі перспективним напрямком. Україна має перейняти досвід спеціалізованих судових установ більше розвинених країн, зокрема, досвід США та деяких країн Європи», зазначила суддя.

Пані Стелла поділилася зі студентами досвідом своєї практичної діяльності щодо розгляду справ у сфері права інтелектуальної власності, матеріалами судової практики та розповіла про особистий досвід, який вона отримала під час міжнародного стажування суддів у США та ФРН, зокрема, щодо розгляду вказаних категорій справ спеціалізованими судами з інтелектуальної власності.

Підводячи підсумки, учасники зустрічі дійшли висновку щодо необхідності створення та налагодження роботи Вищого суду з питань інтелектуальної власності (IP-суду) в Україні, а також подальшого підвищення рівня правової обізнаності щодо захисту прав, в тому числі на результати інтелектуальної, творчої діяльності та виховання у громадян культури поваги до права загалом.

 

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет