АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 1 Жовтня 2021, 07:22
Сучасні можливості судово-експертної діяльності

30 вересня на лекційне заняття до груп ПО-206 та ПО-207 Юридичного факультету завітала заступник завідувача лабораторії навчальної та наукової роботи Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, кандидат юридичних наук Дарія Гуріна.

Здобувачам освіти експерт розповіла про види досліджень, які проводяться в ДНДЕКЦ МВС України, сучасні можливості судово-експертної діяльності та перспективи її розвитку.

За словами Дарії Гуріної, дослідницький потенціал Експертної служби МВС України представлений 1 головним і 24 територіальними підрозділами, які оснащені сучасним високотехнологічним обладнанням, що дозволяє проводити понад 70 видів судових експертиз, до провадження яких залучається понад 4 тис. кваліфікованого персоналу. Фахівці експертної служби МВС України проводять судову експертизу в кримінальних, виконавчих провадженнях, адміністративних, цивільних та господарських справах, справах про адміністративні правопорушення. Крім того, в установленому порядку спеціалісти Експертної служби МВС беруть участь в слідчих (розшукових) діях.

Зважаючи на те, що здобувачі освіти отримують освіту за спеціальністю «Правоохоронна діяльність», такі відомості напряму пов’язані з їхньою майбутньою професією.

Наприкінці доповіді завідувач лабораторії відповіла на запитання присутніх, які, в основному, стосувалися окремих аспектів процедури проведення експертиз.

 

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет