АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 6 Грудня 2023, 06:30
Сучасна стратегія профорієнтаційної діяльності – запорука формування позитивного іміджу Юридичного факультету НАУ

5 грудня 2023 року старший викладач кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Юлія Белуга разом зі здобувачкою вищої освіти групи ПР-404Б Альбіною Шарко провели для старшокласників школи І-ІІІ ступенів №189 Деснянського району м. Києва лекцію на тему «Правове забезпечення соціальної підтримки дітей постраждалих внаслідок збройних конфліктів».

«Соціальна підтримка дітей, що постраждали від збройних конфліктів є однією з найважливіших складових гуманітарної діяльності, адже під час збройних конфліктів діти часто стають вразливою групою, яка потребує особливої уваги та захисту. Правове забезпечення соціальної підтримки дітей, що постраждали внаслідок збройних конфліктів є важливим кроком у забезпеченні їхнього захисту, добробуту та нормального розвитку. Основна мета – забезпечення доступу дітей до освіти, медичної допомоги, психологічної та соціальної підтримки, а також реінтеграція їх у суспільство після пережитих травматичних подій», розпочинаючи захід зазначила Юлія Белуга.

У ході лекції розглянуто механізми захисту прав дітей у зоні конфліктів, які забезпечують їхню безпеку та надають необхідну допомогу. Наголошено на тому, що досить важливою є співпраця між урядовими органами, громадськими організаціями та міжнародними установами для забезпечення повного виконання правових норм.

Даний захід є необхідним в реаліях сьогодення, адже дітям як ніколи важливо доносити інформацію про їхні права, доступні ресурси та можливості отримання юридичної допомоги.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет