АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 7 Червня 2024, 08:17
Студенти Юридичного факультету відвідали офіс Омбудсмана України!

6 червня 2024 року студенти першого курсу Юридичного факультету під час проходження фахової ознайомлювальної практики відвідали Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Здобувачі освіти мали можливість поспілкуватися з директором Департаменту моніторингу соціальних та економічних прав Світланою Глущенко, яка ознайомила їх із структурою Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, основними напрямками діяльності інституції, законодавчо визначеними обов’язками та повноваженнями Омбудсмана України.

Пані Світлана представила статистику результатів діяльності інституції Уповноваженого за 2023 рік: «95 796 тис. заяв надійшло до Уповноваженого, з них 4 850 – справи, по яким відкрито провадження з ініціативи Уповноваженого, 4118 – справи громадян, права яких поновлено за сприянням Уповноваженого, 2731 – кількість пропозицій до нормативно-правових актів, підготовлених Уповноваженим».

За результатами зустрічі, студенти здобули нові знання щодо історії створення інституції Уповноваженого ВРУ з прав людини, основних напрямків роботи, за якими здійснюється парламентський контроль, законодавчо закріплених прав та обов’язків Омбудсмана тощо.

Відвідування державних інституцій та комунікація з представниками органів державної влади сприяє підвищенню рівня правової культури та правової свідомості молоді, адже інститут Омбудсмана займає важливе місце у системі гарантій прав і свобод людини. Досвід спілкування з представниками саме таких професій сприяє мотивуванню та формуванню людиноцентричної орієнтації здобувачів юридичних професій, майбутніх правників – захисників та представників прав людини.

Дана зустріч відбулася в межах укладеного Меморандуму про співпрацю між Національним авіаційний університетом та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Продовжуємо співпрацю над спільним правовим майбутнім разом.

0101
0101
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет