АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 9 Грудня 2021, 08:59
Студенти Юридичного факультету – учасники інформаційно-просвітницького заходу Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

На виконання листа Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 26.11.2021 №14402.2/21/25.3 та в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю, 8 грудня 2021 року студенти третього курсу Юридичного факультету разом із науково-педагогічними працівниками взяли участь у відео конференції з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Захід організовано з нагоди відзначення Міжнародного дня прав людини та з метою реалізації та поширення інформації про діяльність Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«Просвітницька діяльність є одним із ключових завдань у діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, яка спрямована на підвищення правової обізнаності громадян. Знаково, що наш захід відбувається до Міжнародного дня прав людини, адже однією з головних функцій Омбудсмана у світі є контроль за діяльністю виконавчих та інших органів державної влади шляхом розгляду скарг громадян на дії тих чи інших органів або посадових осіб, що призвели до порушення прав та свобод людини і громадянина. За одинадцять місяців роботи до Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшло 61 тис. звернень від громадян України, які в основному стосуються порушень соціально-економічних прав, інформаційних прав, порушень прав у судовому процесі, порушень прав приватного життя, порушень прав шляхом накладення арештів на рахунки в банках тощо. Ми готуємо доповідь про роботу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, яка буде у вільному доступі для громадськості», зазначила представник Уповноваженого з соціальних та економічних прав Олена Степаненко.

Продовжуючи захід із доповідями виступили: Анна Рибалко – керівник експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих Департаменту фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України, Олена Коновалова – заступник директора Департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці, Олена Міцерук – начальник відділу права на освіту та культуру Департаменту моніторингу соціальних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Віталій Легков – начальник відділу права на охорону здоров’я Департаменту моніторингу соціальних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Завершилась відео конференція переглядом відеоролика «Мовчазний сигнал про допомогу», який підготовлено Світовою Федерацією Українських Жіночих Організацій.

 

 

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет