АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 27 Жовтня 2023, 09:24
Студенти та наукова спільнота Юридичного факультету НАУ взяли участь в онлайн-лекції судді Конституційного Суду України Галини Юровської

26 жовтня 2023 року для здобувачів освіти 1-2 курсів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 081 «Право», а також науково-педагогічних працівників Юридичного факультету суддею Конституційного Суду України Галиною Юровською проведено лекцію на тему «Історія заснування Конституційного Суду України».

Захід організовано за ініціативи кафедри конституційного і адміністративного права в рамках вивчення студентами начальної дисципліни «Конституційне право України», участь у якій взяли також правники, юристи-практики та представники викладацької спільноти зі всієї України.

Пані Галина розповіла про ключові етапи, правові орієнтири та значні виклики, які визначили шлях Конституційного Суду України, а також ознайомила слухачів з історією заснування вітчизняного органу конституційного контролю, який продемонстрував прагнення держави до утвердження ідей правовладдя та захисту конституційних принципів.

Наприкінці виступу суддею було запропоновано долучитися до проходження інтерактивного тесту з актуальних питань конституційного права.

Проведена лекція сприяла поглибленню знань у здобувачів освіти в частині становлення Конституційного Суду України, його ролі в консолідації демократичних цінностей та забезпеченні захисту індивідуальних прав і свобод людини.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет