АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 25 Червня 2024, 05:11
Студенти-правники взяли участь у Дебатному турнірі ім. Василя Овсієнка

22-23 червня 2024 року здобувачі освіти Юридичного факультету взяли участь у Дебатному турнірі ім. Василя Овсієнка для студентів юридичних клінік «Права людини в умовах війни», співорганізаторами якого виступили Асоціація юридичних клінік України, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Державний торговельно-економічний університет.

Дебати були присвячені гострим питанням забезпечення прав людини в умовах війни, а також ключовим суперечностям і проблемам, що існують у цій сфері. Для майбутніх правників це була чудова нагода продемонструвати свої знання, вдосконалити навички аргументації та публічних виступів, а також долучитися до суспільної дискусії щодо питань прав людини в умовах війни.

Кафедрою теорії та історії держави і права спільно з Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини від Юридичного факультету було сформовано команду «Правнича оборона»: студент 2 курсу, консультант з питань права Юридичної консультації «Юридична клініка» Олександр Куц та студент 1 курсу, член наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права «Актуальні питання теорії і практики прав людини» Нікіта Літвінов.

Студенти Юридичного факультету вийшли до фіналу та отримали медалі фіналістів, разом ще із 3 командами, а саме: «Онна-буґейся» Правнича клініка НаУКМА, «Movit Centum» Юридична клініка юридичного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича, «Юридична двійка» Юридичної клініки Школа права УКУ.

Вітаємо наших фіналістів і дякуємо за чудові показники. Бажаємо нових звершень та перемог!

Для довідки! Василь Овсієнко – відомий публіцист, філолог та дисидент, який боровся за права людини, адже сам захід проходив в межах подій до 20-ї річниці заснування Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ). Василь був учасником Української Гельсінської Групи, Харківської правозахисної групи та активним членом наглядової ради УГСПЛ до останніх днів свого життя, а всю свою діяльність спрямовував на відстоювання прав людини та зміцнення української незалежності.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет