АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 13 Травня 2022, 06:03
Студенти-правники відвідали лекцію судді Конституційного Суду України Галини Юровської

12 травня 2022 року науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти та аспіранти Юридичного факультету відвідали лекцію судді Конституційного Суду України Галини Юровської на тему «Людська гідність в умовах війни».

«Людську гідність не можливо втратити. Навіть коли людина вчиняє злочин, всеодно в неї залишається право на людську гідність. Дане поняття є одним із ключових у Конституції України та з ним пов’язане право на гідне людське життя», – зазначила пані Галина відкриваючи захід.

Під час лекції модератор розкрила поняття та складові людської гідності, проаналізувала перелік прав, які не можуть бути обмежені згідно ст. 64 Конституції України, навела правові підстави захисту гідності людини в умовах війни.

Другу частину лекції суддя присвятила захисту життя та людської гідності під час вчинення РФ воєнних злочинів на території України. Зокрема, спікер навела відмінності між поняттями «воєнний злочин» та «військовий злочин», розкрила мету прийнятих Женевських конвенцій про захист жертв війни, Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання від 10 грудня 1984 року, перерахувала визначальні ознаки катувань, проаналізувала Рішення Європейського суду з прав людини «Прайс проти Сполученого Королівства» від 10 липня 2001 року.

«Незалежно від того, що сьогодні відбувається в Україні, українська нація показала всьому світу, що вони є і будуть захищати людську гідність та свою національність. Україна обов’язково переможе! В нас складні часи, але ми все витримаємо!», – такими словами завершила свій виступ пані Галина.

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет