АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 6 Травня 2022, 05:50
Студенти-правники – учасники онлайн-лекції судді Конституційного Суду України Галини Юровської

5 травня науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти Юридичного факультету відвідали лекцію судді Конституційного Суду України Галини Юровської на тему «Шкода, заподіяна внаслідок військових дій. Проблеми доведення та відшкодування», яку проведено в рамках проекту «Курс лекцій щодо актуальних питань сьогодення».

Спікером розкрито поняття війни та збройного конфлікту, підстави застосування поняття «збройна агресія», висвітлено факти доведення заподіяної шкоди у зв’язку із повномаштабним вторгненням країни-агресора на територію України, проаналізовано норми Закону України «Про міжнародне приватне право», які регуюють відносини щодо порядку визнання та виконання рішень іноземних судів та практики Європейського Суду з прав людини.

«Проект має право на життя навіть у такий складний час! Його мета – простими словами говорити про складні проблемні питання, що виникають під час війни, а моє завдання, ознайомити та нагадати як працює міжнародна практика, українське законодавство, практика Європейського Суду з прав людини щодо питання відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок військових дій», зазначила пані Галина.

Дякуємо Галині Юровській за вражаючу та змістовну лекцію та за відданість своїй справі!!!

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет