АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 3 Травня 2024, 10:55
Студенти-правники прослухали лекцію від суддів Конституційного Суду України Галини Юровської та Віктора Городовенка

2 травня 2024 року науково-педагогічні працівники разом із здобувачами освіти Юридичного факультету прослухали онлайн-лекцію суддів Конституційного Суду України на тему «Принципи єдиного статусу суддів як основа суддівської незалежності в контексті Рішення від 24 березня 2024 року № 3-р(ІІ)/2024».

Суддями Галиною Юровською та Віктором Городовенко висвітлено питання конституційних гарантій статусу суддів, з урахуванням національного законодавства та міжнародних актів, що підтримують незалежність судової влади, розкрито питання єдності системи судоустрою, належного рівня винагороди судді за виконання своїх професійних обов’язків.

Позитивним є те, що зазначені питання спікерами розглядалися в контексті прав та обов’язків відповідно до чинних нормативних актів та раніше сформованих юридичних позицій Конституційного Суду України, що лягли в основу Рішення від 24 березня 2024 року №3-р(ІІ)/2024.

Такі заходи стали традицією на факультеті, завдяки багаторічній плідній співпраці керівництва із суддею Конституційного Суду України Галиною Юровською. Колектив Юридичного факультету Національного авіаційного університету висловлює слова подяки суддям Конституційного Суду України за цікаві та змістовні лекційні заняття.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет