АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 11 Липня 2023, 14:44
Студенти магістратури Юридичного факультету НАУ завершили проходження науково-дослідної практики у сфері права

Протягом червня 2023 року здобувачі вищої освіти спеціальності 081 «Право» освітнього ступеня «Магістр» проходили науково-дослідну практику в сфері права, організовану випусковою кафедрою господарського, повітряного та космічного права.

Під час практики студенти розвинули та закріпили свої знання та вміння, необхідні для аналітичної, пошукової, творчої роботи, опанували основні методи наукових розробок та методологію підготовки юридичних наукових статтей, ознайомилися з вимогами до наукової продукції окремих фахових юридичних видань категорії «Б».

Кожен здобувач обрав для виконання власну актуальну тему правового дослідження та здійснив його. Особливістю вибору тематики цьогоріч стало те, що із 103 здобувачів 32 обрали теми, пов’язані із впливом агресії РФ на правові відносини та національну систему права в Україні. Пріоритетними у розумінні студентів виявилися і дослідження, присвячені викликам цифровізації для сучасного права. У полі інтересів практикантів виокремлено юридичні проблеми та майбутнє цивільної авіації.

Молоді дослідники висунули ряд пропозицій та рекомендацій, спрямованих на вдосконалення правового регулювання відносин у різних сферах суспільного життя, виявили та обґрунтували постановку нових правових проблем, що очікуть подальшої розробки та вирішення. Цікаві ідеї висловлені студентами: Каріною Галатенко, Тетяною Джуглею, Владиславом Ємцем, Вікторією Кириченко, Анастасією Малихіною, Вячеславом Маловічко, Іриною Осадченко, Анною Щуріковою, Ольгою Яцун та ін.

Кращі наукові статті здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» за результатами оцінювання рекомендовані до опублікування у фахових виданнях, зокрема і в Юридичному віснику «Повітряне та космічне право» Національного авіаційного університету.

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет