АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 14 Грудня 2023, 06:32
Студентка Юридичного факультету взяла участь в усних слуханнях Європейського суду з прав людини

13 грудня 2023 року, у приміщенні Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у м. Страсбург відбулися усні слухання щодо прийнятності та суті міждержавної справи «Україна проти Росії» за №№ 20958/14 та 38334/18, у яких взяла участь студентка групи ПР-405Б Юридичного факультету Юлія Рябоконь.

Делегацією України на чолі із заступником Міністра юстиції України Іриною Мудрою та Уповноваженою у справах Європейського суду з прав людини Маргаритою Сокоренко разом з Беном Емерсоном KC представлено позицію Уряду України у вказаній справі та надано вичерпну інформацію на питання суддів ЄСПЛ. Варто зазначити, що друга сторона у справі на судове засідання не з’явилась.

«Росія несе відповідальність перед цим Судом за порушення прав людини, вчинені її власними силами, а також за порушення, вчинені її місцевими підлеглими, починаючи з дня державного перевороту», заявила під час засідання заступниця Міністра юстиції України Ірина Мудра. Доповідачка підкреслила, що широко поширені та систематичні порушення прав людини, вчинені росією та її ставлениками в Криму, від самого початку були спрямовані проти етнічних та релігійних меншин, проукраїнських активістів та журналістів, військовослужбовців українських збройних сил, і всі ті особи, групи та організації, які виступали проти російської окупації або, як вважалося, виступають проти російської окупації.

Наразі очікується рішення ЄСПЛ щодо суті заявлених скарг щодо Криму, а також рішення щодо прийнятності та суті справи щодо політичних в’язнів.

«Це був неймовірний день в моєму житті, а розглянута в ЄСПЛ справа ще раз підкреслює про необхідність ефективного захисту прав людини в умовах невиправданих злочинів росії», зазначила Юлія Рябоконь у соціальних мережах.

Більш детальна інформація за посиланням: https://minjust.gov.ua/news/ministry/ ukraina-proti-rosii-u-espl-schodo-krimu-glava-usni-sluhannya-raund-usni-sluhannya-sut.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет