АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Понеділок, 28 Листопада 2022, 19:08
Стажування у Раді Європи та Європейському суді з прав людини

Науково-педагогічні працівники Юридичного факультету НАУ пройшли стажування у Раді Європи та Європейському суді з прав людини у м. Страсбург (Франція).

Так, 28 листопада 2022 року завідувач кафедри теорії та історії держави і права, к.ю.н., доцент Олена Макеєва та доцент кафедри конституційного і адміністративного права, теорії та історії держави і права, к.ю.н. Оксана Миронець стали учасниками тренінгу для тренерів (ToT), який організовано Генеральним директоратом з прав людини та верховенства права Ради Європи в рамках проєкту Ради Європи «Підтримка контекстуалізації модулів/курсів HELP для юристів під час війни в Україні».

Під керівництвом очільниці проєкту Відділу навчання юстиції та прав людини Ради Європи Ольги Костенко представники від НАУ пройшли навчання з користування платформою HELP Ради Європи.

Олена Макеєва, яка брала участь у заході в онлайн форматі, представила Інформаційно-просвітницький центр з прав людини, на базі якого студенти-правники проходять курси HELP та запросила представників Ради Європи до участі у круглому столі, що відбудеться 8 грудня 2022 року на Юридичному факультеті.

У ході проведення тренінгу представники авіаційного закладу вищої освіти заручилися підтримкою Ради Європи у впровадженні модулів/курсів HELP в освітній процес з метою розвитку міжнародних взаємовідносин у галузі освіти, науки та культури між освітянською спільнотою та державами-членами Європейського Союзу.

Оксана Миронець, яка брала участь в стажуванні в офлайн форматі, разом з постійним стейкхолдером та давнім другом Юридичного факультету, к.ю.н., адвокатом, юристом Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Катериною Водоласковою відвідала штаб-квартиру Ради Європи, славнозвісну Агору та Європейський суд з прав людини, де зустрілася із суддею ЄСПЛ від України Миколою Гнатовським та юристом секретаріату ЄСПЛ Тарасом Вавринчуком. Під час зустрічі окреслено основні напрямки роботи суду, розкрито особливості розгляду справ з метою утвердження законності, правопорядку і справедливості.

Щиро дякуємо за можливість отримати цінні знання Генеральному директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи та особисто – очільниці проєкту Відділу навчання юстиції та прав людини Ользі Костенко. Принагідно запрошуємо викладачів та студентів НАУ долучитися до безкоштовних курсів Ради Європи, включати їх до програм дисциплін, поглиблювати власні знання й розширювати професійний кругозір.

Приєднатися до платформи HELP можна за посиланням https://help.elearning.ext.coe.int/course/index.php?categoryid=356.

 

01 01 01
01 01 01
01   01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет