АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 2 Грудня 2023, 07:44
Співпраця з академічною спільнотою щодо внесення змін до «Класифікатора професій» у частині правничої професії

1 грудня 2023 року доцент кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету Ірина Устинова разом із правники-науковцями, освітянами та представниками правничих шкіл України взяла участь в обговоренні змін до «Класифікатора професій» у частині правничої професії.

Організатором зустрічі виступила Асоціація правників України, члени якої в рамках впровадження Проєкту «Підтримка реформи класифікатора професій, розробка стандартів юридичної професії в Україні» підготували пропозиції щодо внесення змін до «Класифікатора професій».

«У правничому професійному та експертному середовищі протягом останніх років активно обговорюється необхідність підготовки нового «Класифікатора професій» у частині правничої професії. Це пов’язано з тим, що методологічні засади і критерії, які на сьогодні визначають, які види професійної діяльності відносяться до правничої професії, у чинному «Класифікаторі професій» не відповідають розумінню ролі й тим професійним функціям, що покладаються на правника у демократичному суспільстві», – зазначив головний експерт Проєкту «Підтримка реформи класифікатора професій, розробка стандартів юридичної професії в Україні», професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», Голова підкомісії зі спеціальності «Право» НМР Міністерства освіти і науки України Андрій Бойко.

Під час обговорення учасниками висловлені зауваження та сформовані пропозиції до «Класифікатора професій» у частині правничої професії. Після доопрацювання узгоджений проєкт змін до Класифікатора професій у частині правничої професії буде переданий Міжвідомчій робочій групі з питань реформування національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатора професій» для врахування у процесі розробки концепції реформування Класифікатора професій та змістовного його наповнення у частині правничої професії відповідно до Міжнародного класифікатора професій.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет