АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 7 Серпня 2024, 11:06
Співпраця Юридичного факультету НАУ з партнерами Факультету Європейських студій Університету Бабеш-Больяй (Клуж-Напока, Румунія) 

На особисте запрошення декана Факультету Європейських студій Університету Бабеш-Больяй (Клуж-Напока, Румунія) д.ю.н., доцента Адріана-Габріеля Корпадіна у липні 2024 року представники наукової спільноти Юридичного факультету спільно зі своїми стейкхолдерами взяли участь у міжнародній конференції на тему «Європейські цінності українців в умовах депатримоніалізації та репатримоніалізації в пострадянській Європі».

Даний захід відбувся у рамках партнерства вказаного університету з європейською магістерською програмою DYCLAM+, за підтримки Erasmus +, у якій прийняли участь:

  • в.о. декана, д.ю.н., професор Ірина Сопілко;
  •  завідувач кафедри теорії та історії держави і права, к.ю.н., доцент Олена Макеєва;
  • доцент кафедри конституційного і адміністративного права, к.ю.н. Оксана Миронець;
  •  к.ю.н., адвокат, штатний юрист державного аеропорту «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», Dr. iur. Інституту повітряного права, космічного та кіберправа Кельнського університету (Німеччина), стейкхолдер Юридичного факультету Катерина Водоласкова.

Ірина Сопілко під час свого виступу звернула увагу учасників на європейські цінності українців в умовах депатримоніалізації та репатримоніалізації в пострадянській Європі, а  Олена Макеєва представляючи доповідь детально пояснила аксіологічно-правовий вимір національної ідентичністі українців. Катериною Водоласковою презентовано  хронологію використання (не)правових методів знищення української мови, а Оксаною Миронець продемонстровано особливості трансформації реалізації права людини на безпеку в умовах нового світового порядку, а також здійснено переклад заходу англійською мовою для представників Національного авіаційного університету. 

Іноземні спікери та гості з особливою зацікавленістю поставилися до висвітлених у доповідях історико-правових реалій розвитку української державності та результатів теоретико-правових досліджень науковців Юридичного факультету щодо поточних процесів депатримоніалізації та репатримоніалізації в Україні як посткомуністичній державі, фото-підбірки, а також відео з місця ведення бойових дій біля смт. Велика Димерка Броварського району Київської області у березні 2022 року.

Учасниками заходу одноголосно визнано, що сучасна історія інструменталізується та фальсифікується для виправдання війни проти України, заперечення її історії та ідентичності. 

Представниками Румунії висловлено слова підтримки українському народу, а також сподівання на мирний час та якнайшвидшу можливість продовжити наукову дискусію в офлайн форматі в рамках подальших спільних проєктів з Юридичним факультетом НАУ.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет