АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 20 Червня 2023, 10:00
Співпраця із закладами-партнерами – запорука успіху освітніх проєктів!

19 червня 2023 року для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» групи ПР-102Мз (заочної форми навчання) доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри професійних та спеціальних дисциплін Одеського державного університету внутрішніх справ Олег Шкута провів бінарне заняття на тему «Специфіка кваліфікації транспортних злочинів».

«У процесі кваліфікації злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту за об’єктивною стороною, слід керуватися тим, що аналізовані злочини характеризуються переважно трьома обов’язковими ознаками: суспільно небезпечним діянням; суспільно небезпечними наслідками; причинним зв’язком між суспільно небезпечним діянням і суспільно небезпечними наслідками. Більшість з таких складів злочинів сконструйовані як злочини з матеріальним складом. Це означає, що при кваліфікації злочинів необхідно встановити наявність не тільки суспільно небезпечного діяння (дії чи бездіяльності), а й суспільно небезпечних наслідків і причинового зв’язку між таким діянням і його наслідками», зазначив науковець під час проведення заняття з навчальної дисципліни «Кримінологічна профілактика правопорушень у сфері авіації».

Як практикуючий юрист Олег Шкута зауважив, що злочини у сфері авіації є одними зі складних злочинів, адже норми Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за злочини у сфері авіації мають велику кількість відсилочних та бланкетних ознак.

За результатами проведеного заняття, згідно укладеного договору про співпрацю між НАУ та ОДУВС, запрошений гість відмітив активність здобувачів вищої освіти під час спілкування, що є свідченням високого рівня підготовки та побажав студентам в подальшому використовувати здобуті знання та навички в майбутній практичній діяльності.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет