АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 8 Червня 2022, 09:59
Спільний захід Юридичного факультету з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на тему «Права людини в Україні: сучасні виклики»

7 червня 2022 року Юридичним факультетом спільно з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини для здобувачів вищої освіти проведено інформаційно-просвітницький захід «Права людини в Україні: сучасні виклики».

Участь у заході взяли: декан ЮФ Ірина Сопілко, директор Департаменту моніторингу соціальних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Світлана Глущенко, начальник відділу права на освіту та культуру Департаменту моніторингу соціальних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Міцерук, завідувач Сектору сприяння правовій поінформованості населення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Антонова, директор Інформаційно-просвітницького центру з прав людини ЮФ Олена Макеєва, науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти.

«Інститут Омбудсмана в Україні займає важливе місце у системі конституційних державних органів, будучи незалежним і необхідним правовим інститутом у національній системі захисту прав людини. Враховуючи воєнний стан в Україні, нагальним питанням, яке постає перед суспільством сьогодні є належний захист прав українських військовослужбовців», – зазначила декан Ірина Сопілко у вступному слові.

Працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини розповіли присутнім про структуру та повноваження інституту омбудсмана, який створений для здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини та громадянина, навели статистичні дані щодо результатів моніторингу прав людини та їх порушень в умовах російської агресії. Також студенти дізналися про механізм звернення до Уповноваженого ВРУ з прав людини та захист прав людини в умовах правового режиму воєнного стану. Цікавою була дискусія щодо практичних проблем захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні, під час якої здобувачі освіти активно задавали запитання, чим показали високий рівень теоретичних і практичних юридичних знань.

Такі заходи сприяють підвищенню рівня правової свідомості і правової культури майбутніх юристів, які зможуть забезпечити реальне утвердження системи правових цінностей, яка базувалася б на принципах демократії, верховенства права та поваги до прав людини, становленню майбутніх правників як професіоналів своєї справи у сфері захисту прав людини.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет