АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 2 Лютого 2022, 08:03
Соборна Україна – одна на всіх як оберіг!

Протягом січня 2022 року у Навчальній лабораторії методичного супроводження освітнього процесу Юридичного факультету проходила щорічна тематична виставка, присвячена 103-й річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники, студенти 1 курсу факультету, а також старший науковий співробітник відділу суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки НАПН України, к.пед.н., с.н.с. Петро Мороз.

«22 січня 1919 року у Києві відбулося довгоочікуване об’єднання українців, розділених упродовж століть двома імперіями УНР та ЗУНР та створення Соборної України. У ті нелегкі часи, в умовах війни, перед загрозою іноземного вторгнення українці по обидва береги Збруча знайшли сили для єдності та згуртованості, про що засвідчив Акт Злуки. Відзначення Дня Соборності України є надзвичайно актуальним сьогодні і одним з найважливіших пам’ятних днів для нашої країни. Виклики, які знову постали перед Україною, спонукають всіх нас об’єднатися заради спільної мети – відстояти ідею єдності, соборності та територіальної цілісності своєї держави», зазначила завідувач кафедри теорії та історії держави і права Світлана Головко.

До уваги першокурсників представлено експозицію наукових та навчально-методичних видань, у яких викладено історію самовідданої боротьби українського народу за свободу, єдність та світле майбутнє.

«Сьогодні ми, українці, продовжуємо боротьбу за незалежність, соборність, мир і спокій у нашій країні, як писав славетний Кобзар, «у своїй хаті своя й правда, і сила, і воля!»», зазначив наприкінці заходу Петро Мороз.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет