АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 21 Лютого 2023, 07:31
Слідчим слідчого відділу Дарницького УП ГУНП у м. Києві проведено бінарне заняття для здобувачів вищої освіти спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність»

СЗ метою підвищення якості практичної підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти зі спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність», 20 лютого 2023 року асистент кафедри кримінального права і процесу Діана Майстро разом із слідчим слідчого відділу Дарницького УП ГУНП у м. Києві Іллею Бондаренко провели бінарне заняття з дисципліни «Актуальні проблеми поліцейської діяльності».

У контексті правозастосовної практики були проаналізовані окремі питання інституту кримінальних проступків. Зокрема, увагу здобувачів зосереджено на змінах у законодавстві України, що стосуються інституту кримінальних проступків. Наголошено, що попри всі зміни в КПК України все одно залишились технічні проблеми процесуального характеру, на які вказують дізнавачі та прокурори. Так, дізнавача не віднесено до суб’єктів звернення з клопотанням про арешт майна поряд із слідчим та прокурором, хоча така потреба постійно виникає, насамперед, для накладення арешту на тимчасово вилучене майно під час затримання особи. Також, дізнавача не віднесено до суб’єктів звернення з клопотанням про проведення такої слідчої дії як обшук, хоча вона і є поширеною у справах про кримінальні проступки. На практиці це вирішується таким чином, що з такими клопотаннями звертаються прокурори, що створює додаткове навантаження на них, адже дізнавач не може взяти участь у розгляді такого клопотання слідчим суддею як відповідний учасник кримінального провадження.

Залучення практичних працівників до проведення занять суттєво підвищує ефективність освітнього процесу, адже здобувачі мають змогу отримати відповіді від кваліфікованих фахівців і використовувати їхній досвід у майбутній роботі.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет