АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 5 Грудня 2023, 08:28
Розвиток soft-skills освітян – шлях до підвищення якості надання освітніх послуг

4 грудня 2023 року старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Вероніка Олещенко прийняла участь у тренінгу «Розвиваємо критичне мислення».

Даний тренінг організовано в рамках Проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України», який проводить ГО «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України», однією з цілей якого є підвищення кваліфікації викладачів закладів вищої освіти з метою вдосконалення освітніх програм і навчальних планів.

Тренінг «Розвиваємо критичне мислення» – один з тренінгів на здобуття soft-skills, спрямований на структурування власних думок, отримання навиків планування роботи, управління часом та пріоритетами, підвищення продуктивності та ефективності роботи.

Протягом продуктивної трьохгодинної роботи з досвідченим тренером, доктором педагогічних наук Наталією Купалаєвою та учасниками тренінгу, серед яких були освітяни різних навчальних інституцій, Веронікою Олещенко опрацьовано матеріали блоку «Розвиток критичного мислення», який складався з розуміння поняття та складових критичного мислення, методів розвитку критичного мислення, виконання практичних вправ щодо побудови «дерева рішень», практичного застосування алгоритму обґрунтування своєї думки та позиції методом «PRES». Пані Наталією висвітлені цікаві методики щодо практики розвитку критичного мислення як особистості, так і групи людей – вправа «3 крісла Уолта Дісней» та вправа «Капелюхи Де Боно».

Останнім блоком тренінгу була робота над когнітивними упередженнями або «когнітивним спотворенням» – розповсюдженим негативним явищем, за яким людина створює свою «суб’єктивну соціальну реальність» на основі власного сприйняття даних зовнішнього світу.

Підводячи підсумки зустрічі тренер проекту зазначила: «Когнітивне упередження є достатньо розповсюдженим негативним соціальним явищем, яке існує навіть серед високоосвічених людей, бо всі ми люди і можемо допускати помилки. Для усунення негативних наслідків, варто працювати над собою (освіта протягом життя), розвивати критичне мислення (робота з інформацією, самоосвіта, робота у колективах-тренінгах). Сучасні виклики і швидкість розвитку зовнішнього світу спонукає нас на щоденне вдосконалення своїх навиків».

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет