АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 20 Квітня 2022, 05:41
Розвиток правової держави в сучасній Україні

19 квітня 2022 року на Юридичному факультеті у режимі відеоконференції проведено круглий стіл на тему «Розвиток правової держави в сучасній Україні».

Даний захід відбувся як підсумкове засідання студентського наукового гуртка «Правознавець» кафедри теорії та історії держави і права, у якому взяли участь: декан Юридичного факультету Ірина Сопілко, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Світлана Головко, керівник наукового гуртка Наталія Пильгун, науково-педагогічні працівники та студенти першого курсу Юридичного факультету.

Учасниками обговорені наступні питання:

– розвиток України як правової держави в умовах правового режиму воєнного стану;

– проблеми порушення прав людини;

– функції омбудсмена в умовах війни тощо.

Цікавими та водночас хвилюючими були виступи здобувачів вищої освіти, що стосувалися прояву патріотизму українського народу, порушень прав дитини та їх захист в умовах війни. Студенти підготували змістовні презентації та відеоролики, відобразивши в них дух та незламність кожного громадянина України.

Представлені доповіді є свідченням набуття професійних компетентностей та навичок здійснення наукових досліджень майбутніми юристами. Адже, члени наукового гуртка беруть активну участь у Всеукраїнських та Міжнародних науково-практичних конференціях, круглих столах, симпозіумах, вебінарах, а тези їх доповідей та статті публікуються у наукових збірниках та журналах.

Підводячи підсумки роботи наукового засідання його учасниками одноголосно прийнято рішення про рекомендацію до друку кращих тез-доповідей у збірнику Міжнародного юридичного наукового форуму до Дня науки, який відбудеться у травні.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет