АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 6 Березня 2024, 08:04
Розширюємо співпрацю із закладами загальної середньої освіти

5 березня 2024 року здобувачка освіти 2 курсу спеціальності 081 «Право» Юридичного факультету Діана Коваль спільно із старшим викладачем кафедри теорії та історії держави і права Веронікою Олещенко провели профорієнтаційний захід для учнів старших класів Вараського ліцею №6 на тему «Правова культура молоді».

Мета – звернення уваги молоді на важливість підвищення рівня правової свідомості та правової культури кожного громадянина. Зазначено, що правова культура молоді проявляється через правомірну поведінку людини, розуміння та використання правових норм у різних сферах її життєдіяльності. «Останні події, які відбуваються у світі та у нашій державі: епідемія Covid-19, війна, розвиток цифрових технологій та соціальних мереж – все це призвело до стрімкого занепаду рівня правової культури молоді та зростання правового нігілізму, появі нових антисоціальних явищ таких як булінг та кібербулінг», – зазначила студентка.

Особливо цікавою та корисною для слухачів стала інформація про обсяг прав та особливості юридичної відповідальності неповнолітніх за вчинення антисоціальних явищ.

Підводячи підсумки зустрічі представниця студентської спільноти зазначила, що виховання правової культури громадян пов’язано, насамперед, із правовою соціалізацією особистості, засвоєнням правових цінностей, норм, установок, вироблених суспільством. Навіть, якщо майбутні абітурієнти не обирають юридичний фах, вони все одно мають знати, розуміти та поважати право та правові орієнтири. А для тих, хто цікавиться юриспруденцією та бачить своє майбутнє у сфері права, то Юридичний факультет НАУ саме та інституція, де ви зможете отримати якісні та найкращі фахові знання.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет