АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 14 Лютого 2024, 08:24
Розпочато співробітництво Юридичного факультету з Іберо-американським інститутом авіаційного і космічного права

13 лютого 2024 року за ініціативи Юридичного факультету розпочато співробітництво з Іберо-американським інститутом авіаційного і космічного права (місто Мадрид, Іспанія).

Метою співробітництва є співпраця з реалізації спільних проєктів у сфері повітряного і космічного права шляхом проведення науково-практичних заходів, обміну інформацією і досвідом з питань розвитку повітряного і космічного права, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, здійснення практичної діяльності у сфері забезпечення підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Право» та «Правоохоронна діяльність».

У робочій зустрічі взяли участь член ради директорів Іберо-американського інституту авіаційного і космічного права Хуан Мануель де Фараміньян Гілберт (Іспанія), генеральний секретар Іберо-американського інституту авіаційного і космічного права Пабло Наваскес Дакаль (Іспанія), юрист Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», докторант Інституту авіаційного, космічного та кіберправа Кельнського університету (Німеччина) Катерина Водоласкова, декан Юридичного факультету Ірина Сопілко та завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва.

Під час зустрічі обговорено основні напрямки співпраці у науковій та освітній сферах, першим з яких буде участь представників Іберо-американського інституту авіаційного і космічного права у Міжнародній науково-практичній конференції «Правова парадигма відновлення України: проблеми та перспективи», яка відбудеться 23 лютого 2024 року.

Представниками Іберо-американського інституту авіаційного і космічного права зазначено, що протягом більш ніж п’ятдесяти років існування Інститут виконував дуже важливе завдання – осмислення, вивчення, просування та навчання в галузі повітряного та космічного права. Розширення співпраці з науковими установами всього світу є одним із завдань Інституту, адже сьогодні він вже тісно співпрацює з урядами та національними законодавчими зборами у підготовці проєктів стандартів, а його робочі групи (повітряний транспорт; авіація та навколишнє середовище та космічне право) проводять прикладні дослідження, в яких бере участь аеронавігаційна та космічна спільнота.

Дана зустріч сприяла розширенню міжнародної наукової співпраці Національного авіаційного університету в сфері повітряного і космічного права задля розвитку вітчизняної науки та підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері юриспруденції та правоохоронної діяльності.

Для довідки. Іберо-американський інститут авіаційного та космічного права засновано в Університеті Саламанки 24 квітня 1964 року. Це приватна юридична організація, до складу якої входять понад сто п’ятдесят юристів (професори університетів, техніки та вищі посадові особи адміністрації, авіакомпанії радники, юристи, дипломати тощо), які спеціалізуються на авіаційному та космічному праві та належать до всіх країн Латинської Америки. Інститут бере участь у найбільш актуальних міжнародних форумах сектора: він є спостерігачем і та учасником сесій Латиноамериканської комісії цивільної авіації (CLAC) з 1974 року. Також є консультативним органом Економічної та соціальної ради (ECOSOC) Організації Об’єднаних Націй з 1976 року, а з 2012 року є постійним спостерігачем Комісії ООН з використання космічного простору в мирних цілях (COPUOS).

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет