АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 1 Жовтня 2022, 15:20
Рівень правової культури сьогодні – наше міцне майбутнє завтра

У вересні 2022 року доцентом кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Веронікою Олещенко для учнів старших класів Софіївсько-Борщагівського ліцею проведено профорієнтаційний захід на тему «Рівень правової культури сьогодні – наше міцне майбутнє завтра».

«Суспільство є великим складним організмом і кожний громадянин є складовою цього великого організму. Кожна людина є маленькою частиною чогось великого цілого. І коли до людини приходить усвідомлення цього, то виникає почуття усвідомлення своєї відповідальності перед всією нацією. Враховуючи сучасні виклики і загрози для нашого суспільства, які обумовлені війною в Україні, важливим питанням для побудови міцного майбутнього держави є формування правової культури молоді», – зазначила на початку заходу доцент.

З метою поглибленого усвідомлення громадянської позиції учнів, викладачем висвітлено та детально охарактеризовано кожний вид соціальних норм, які регулюють суспільні відносини: норми звичаї, норми моралі, корпоративні норми, релігійні норми. Особливу увагу приділено нормам права як особливому виду соціальних норм, які мають загальнообов’язковий характер, встановлюються та санкціонуються державою та забезпечуються засобами державного примусу.

З метою підвищення рівня правової свідомості старшокласників, Веронікою Олещенко також проведено інформаційну бесіду про права людини, їх визначення та межі прав людини відносно інших осіб.

Завершуючи зустріч, викладачем резюмовано місце і роль права у повсякденному житті. «Навіть, якщо людина не обирає право в контексті професійного напряму майбутньої діяльності, знання права є обов’язковим для підвищення правової культури громадянина як складової суспільства задля розвитку правової держави», зауважили старшокласники.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет