АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 11 Жовтня 2023, 07:39
Результати опитування щодо ефективності проведення профорієнтаційної роботи

З метою визначення ефективності проведеної науково-педагогічними працівниками профорієнтаційної роботи в закладах загальної середньої освіти міста Києва, Київської області та інших регіонів України на Юридичному факультеті у вересні 2023 року проведено опитування серед студентів першого курсу спеціальностей 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

Анкетування проводилося наставниками в групах ПР-101Б, ПР-102Б, ПР-103Б, ПР-104Б, ПР-106Б, ПР-107Б.

На запитання анкети «Чи проводилася з Вами профорієнтаційна робота викладачами Юридичного факультету НАУ?» – 67% опитаних першокурсників спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» відповіли «так», 33% – «ні» (у порівнянні із минулим роком збільшився відсоток охоплених профорієнтаційною діяльністю абітурієнтів). На запитання «Де Ви дізналися про Юридичний факультет НАУ» – 54% першокурсників спеціальності «Правоохоронна діяльність» отримали відповідну інформацію з мережі Інтернет, 30% – дізналися від друзів. Серед студентів-першокурсників спеціальності «Правоохоронна діяльність» у 40 % є знайомі та друзі на факультеті.

Опитування серед студентів спеціальності 081 «Право» теж свідчить про те, що безпосереднє спілкування із абітурієнтами, проведення у закладах загальної середньої освіти різних цікавих і пізнавальних заходів дає свій результат. Так, відповідаючи на питання «Чи проводилася з Вами профорієнтаційна робота викладачами Юридичного факультету НАУ?» – 47% правознавців відповіли так, 54% – ні. Інформацію про Юридичний факультет НАУ студенти спеціальності «Право» теж у своїй більшості отримують з Інтернету – 47 % , 25% – орієнтуються на поради друзів. Серед студентів-першокурсників спеціальності 081 «Право» у 41 % є знайомі та друзі на факультеті.

Опитування продемонструвало, що абітурієнти надають перевагу таким формам профорієнтаційної роботи, як: презентації, тренінги, екскурсії, дебати, круглі столи, конференції, виставки-перегляди тощо. Заходи, які проводяться в рамках професійної орієнтації мають на меті спонукати учнів свідомо обирати свою майбутню професію, оцінити свої якості, щоб встановити їх відповідність вимогам юридичної професії. Абітурієнти, мріючи про професію юриста, мають відповідально зважити – чи дійсно вони зможуть займатися юридичною діяльністю. Тому чим більше вони дізнаються від фахівців про свою майбутню професію, тим усвідомленішим є їх вибір.

Результати опитування свідчать, що правильний вибір напрямів профорієнтаційної роботи науково-педагогічними працівниками факультету сприяє залученню значної кількості абітурієнтів до навчання за спеціальностями 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».01

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет