АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Понеділок, 14 Жовтня 2024, 18:48
Психологом відділу взаємодії зі студентами НАУ Оленою Шуляк проведено тренінг для  мешканців гуртожитку № 13 Студентського містечка НАУ

На виконання Плану роботи Юридичного факультету на 2024-2025 н.р., 14 жовтня 2024 року практикуючим  психологом відділу взаємодії зі студентами НАУ Оленою Шуляк для мешканців гуртожитку № 13 Студентського містечка НАУ проведено тренінг «Конфлікт та/або булінг. Вирішення конфліктних ситуацій. Подолання булінгу (цькування)». 

Пані Олена розповіла студентам про характерні відмінності понять «конфлікт» та «булінг», розкрила основні конфліктогени при деструктивному та конструктивному конфлікті, розкрила поведінку суб’єктів булінгу (булера, жертви, спостерігача) та надала практичні поради як діяти особам, які стали спостерігачами булінгу. 

«9 жовтня я запросила Вас взяти участь у анонімному опитуванні, яке проводиться з метою своєчасного реагування та організації системної протидії булінгу (цькуванню) та кібербулінгу в закладі освіти. Проаналізувавши його результати можу констатувати, що Ви всі розумієте значення даного слова та знаєте способи протидії даному явищу та порядок дій у разі, якщо Ви стали жертвою боулінгу. Проте, якщо у Вас в майбутньому виникнуть життєві труднощі, Ви можете завжди звернутися у «Кабінет психологічної підтримки» і я з радістю надам Вам поради щодо вирішення проблеми, яка Вас турбує», зазначила психолог.

Разом із студентами Олена Шуляк та заступник декана з навчально-організаційної роботи Ніна Троцюк обговорили причини появи булінгу, соціально-психологічні чинники даного явища серед молоді, визначили алгоритм дій у випадку прояву цькування.

Проведення психологічних тренінгів є дуже актуальним серед молоді, адже  студенти наочно можуть поспілкуватись із психологом відділу взаємодії зі студентами НАУ та отримати підтримку та пораду у разі емоційних, психологічних труднощів.

Нагадуємо, що кожен здобувач освіти може отримати психологічну допомогу, заповнивши форму звернення у  Кабінеті психологічної підтримки на офіційному сайті НАУ.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет