АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 2 Квітня 2024, 06:07
Проведено зустріч для студентів-правників з юристом Національного банку України Ольгою Малою

1 квітня 2024 року для здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти спеціальності 081 «Право» Юридичного факультету проведено зустріч із юристом Національного банку України Ольгою Малою.

З метою поглибленого вивчення окремих тем навчальної дисципліни «Господарське процесуальне право України» та формування практичних підходів для підготовки позиції захисту сторони у судовій справі, студенти 4 курсу охоче долучилися до участі у майстер-класі практикуючого фахівця Національного банку України.

Пані Ольга ознайомила присутніх із правовими позиціями Верховного Суду, які є важливими для касаційного перегляду судових рішень у порядку господарського судочинства. Окрему увагу приділила «касаційним фільтрам» та обґрунтуванню касаційних скарг, а також поділилася власними напрацюваннями, прикладами із судових проваджень, проаналізувавши типові помилки, характерні для правників-початківців при підготовці скарг у касаційну інстанцію. На розгляд аудиторії спікером піднято дискусійні питання щодо ролі Верховного Суду у формуванні єдиної судової практики в однакових категоріях/видах господарських спорів, а також впливу рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) на касаційний перегляд судових рішень в Україні.

На завершення зустрічі Ольга Мала порадила студентам вивчати судову практику Верховного Суду та практику ЄСПЛ й уважно відстежувати зміни у процесуальному законодавстві.

Зауважимо, що представниця Національного банку України вже не вперше проводить інтерактивні заняття зі здобувачами освіти Юридичного факультету, що є свідченням тісної співпраці факультету із стейкхолдерами й бажання їх ділитися досвідом та передавати знання молодому поколінню.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет