АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 17 Жовтня 2023, 05:23
Проведено психологічний тренінг «Межа між конфліктом та булінгом»

16 жовтня 2023 року на базі Юридичного факультету відбувся тренінг для першокурсників освітнього ступеня «Бакалавр» на тему «Межа між конфліктом та булінгом».

Розпочала захід проректор з гуманітарної політики та інновацій Світлана Тімкіна, яка ознайомила студентів із напрямками своєї діяльності, розповіла про функції відділу по роботі зі студентами НАУ, акцентувавши увагу молоді на роботі кабінету психолога.

«На початку кожного навчального року ми проводимо зустрічі з першокурсниками задля полегшення процесу психологічної адаптації їх до навчання в Університеті, яка є необхідною умовою соціалізації особистості в цьому віці. Серед емоцій, характерних для періоду адаптації є внутрішня напруга, невпевненість у власних силах, емоційна перенасиченість подіями тощо. Якщо у Вас присутні всі ці явища, то Ви можете звернутись за порадою до психолога сектору психолого-педагогічної роботи відділу по роботі зі студентами НАУ Олени Шуляк, яка завітала сьогодні до Вас з метою проведення психологічного тренінгу», – зазначила проректор.

Слово для виступу було надано практичному психологу, яка запропонувала студентам пройти тренінг на тему «Межа між конфліктом та булінгом». Пані Олена розповіла здобувачам освіти про характерні відмінності понять «конфлікт» та «булінг», розкрила основні конфліктогени при деструктивному та конструктивному конфлікті, надала поради щодо дій особи, яка стала свідком булінгу. «Зважаючи на показники анонімного опитування, яке було проведено на початку жовтня серед Вас щодо наявності безпечного середовища, вільного від насильства та булінгу, то із впевненістю можна сказати, що Ви всі розумієте значення даного слова та знаєте способи протидії даному явищу та порядок дій у разі, якщо Ви стали жертвою боулінгу. Проте, якщо у Вас в майбутньому виникнуть життєві труднощі, я завжди буду рада допомогти Вам», зазначила Олена Шуляк.

Проведення адаптаційних психологічних тренінгів є дуже актуальним, адже студенти можуть поспілкуватись наочно із фахівцями сектору психолого-педагогічної роботи відділу по роботі зі студентами НАУ та отримати підтримку та пораду у разі емоційних, психологічних труднощів.

Нагадуємо, що кожен студент може отримати психологічну допомогу, оформивши звернення у Кабінеті психологічної підтримки на офіційному сайті НАУ https://nau.edu.ua/ua/.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет