АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 10 Лютого 2024, 08:15
Проведено профорієнтаційний захід серед учнівської молоді, приурочний до Дня безпечного Інтернету

9 лютого 2024 року здобувачка 2 курсу спеціальності 081 «Право» Юридичного факультету Олександра Герасименко під керівництвом доцента кафедри конституційного і адміністративного права Людмили Шапенко провела профорієнтаційний захід для учнів старших класів Гореницького ліцею на тему «Цифрові права та онлайн-безпека в умовах воєнного часу».

Даний захід організовано до Дня безпечного Інтернету, який запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, зокрема дітьми та молоддю.

У ході бесіди основна увага була приділена проблемам забезпечення прав людини, закріплених в Загальній декларації прав людини 1948 року, Конвенції про захист прав людини та основних свобод 1950 року, а також їх реалізації у цифровому світі. Особливо цікавим для ліцеїстів стало обговорення питань поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду, цифрових прав дитини щодо вільного висловлювання думок в мережі, доступу до інтернету з метою здійснення та користування іншими своїми правами, доступу до інформації і матеріалів з різних національних та міжнародних джерел, приватності як однієї з найважливіших умов безпеки дітей у цифровому середовищі під час війни.

Наприкінці зустрічі майбутні абітурієнти отримали запрошення до участі у науково-просвітницьких заходах факультету та Днях відкритих дверей НАУ, щоб дізнатися більше про перспективи здобуття вищої освіти та діяльність університету.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет