АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 30 Листопада 2022, 11:20
Проведено правопросвітницький захід на тему «Роль Загальної декларації прав людини ООН 1948 року в формуванні фундаментальних основ правової системи України»

До відзначення 75-річчя з часу прийняття Генеральною асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини, 29 листопада 2022 року доцентом кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету НАУ Христиною Кметик проведено правопросвітницький захід для учнів 9 класу Сопітського ЗЗСО І-ІІ ступенів Сколівської міської ради Львівської області на тему «Роль Загальної декларації прав людини ООН 1948 року в формуванні фундаментальних основ правової системи України».

«Загальна декларація прав людини – міжнародний документ, прийнятий Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року в Паризькому палаці Шайо. Він є результатом безпосереднього досвіду Другої світової війни та представляє собою перше глобальне вираження невід’ємних прав, які мають громадяни всього світу. У преамбулі Декларації, уряди взяли зобов’язання на себе забезпечити загальне та ефективне визнання та дотримання прав людини, викладених в ній. Даний документ складається із 30 статей, що лягли в основу зростаючого числа національних законів, зокрема й нормативно-правових актів України», доповідаючи зазначила викладач.

Важливість та актуальність даної зустріч полягає у тому, що молодь повинна чітко усвідомлювати своє місце у сучасному світі. Отримані теоретичні та практичні знання з широкого кола питань дадуть їм змогу правильно оцінювати реалії, з якими сьогодні стикається кожен українець, давати неупереджену та юридично грамотну оцінку, у тому числі тим подіям, які сьогодні мають місце в нашій державі.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет