АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 20 Травня 2023, 15:04
Проведено правопросвітницький майстер-клас «Заподіяння шкоди інформаційній безпеці держави»

19 травня 2023 року кафедрою кримінального права і процесу спільно з Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету для учнів Деснянського ліцею Деснянської селищної ради Чернігівської області та студентів факультету в режимі відеоконференції проведено майстер-клас «Заподіяння шкоди інформаційній безпеці держави».

У правопросвітницькому заході взяли участь: завідувач кафедри кримінального права і процесу Софія Лихова, гарант освітньої програми 262 «Правоохоронна діяльність», професор кафедри кримінального права і процесу Оксана Панова, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва, асистент кафедри кримінального права і процесу Діана Майстро, представники адміністрації ліцею, студенти та учні.

Відкрила захід завідувач кафедри кримінального права і процесу Софія Лихова, яка привітала учасників та подякувала за зацікавленість до проблем інформаційної безпеки держави в умовах війни. «Інформаційна безпека – це стан захищеності особистості, суспільства, держави від інформації шкідливого або протиправного характеру, яка здійснює негативний вплив на людську свідомість та перешкоджає сталому розвитку особистості, суспільства і держави. У воєнний час дезінформація є способом інформаційної війни та інформаційного впливу», зазначила завідувач.

Професор кафедри кримінального права і процесу Оксана Панова виступила зі змістовною презентацією на тему «Медіагігієна у воєнний час: протидія дезінформації». Під час виступу вона розкрила мету медіагігієни, що полягає у мінімізації негативного впливу потоків інформації на психічне та фізичне здоров’я людини, а також соціальне благополуччя суспільства. Також учасники дізналися про сутність поняття дезінформації як способу психологічного впливу, який полягає в поширенні такої інформації (перекрученої, не повної, свідомо неправдивої), яка подається як достовірна та вводить споживача такої інформації в оману стосовно справжнього стану справ, створює викривлену реальність.

Завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва розповіла учасникам про місію Інформаційно-просвітницького центру з прав людини щодо формування правової свідомості та інформаційно-правової культури молоді в контексті забезпечення інформаційної безпеки держави.

Наприкінці заходу учням було надано інформацію про переваги навчання на Юридичному факультеті, зокрема, гарант освітньої програми 262 «Правоохоронна діяльність» Оксана Панова розкрила переваги навчання на спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність», систему правоохоронних органів, де здобувачі освіти проходять практику, перспективи працевлаштування випускників ОПП 262 «Правоохоронна діяльність». Представники Деснянського ліцею виявили велику зацікавленість до Юридичного факультету та запропонували організувати для школярів екскурсію до факультету, Музей та Ангар НАУ.

Такі заходи є корисними у профорієнтаційному та правопросвітницькому аспекті, оскільки допомагають визначитися молоді з вибором майбутньої професії та сформувати інформаційно-правову культуру сучасного молодого покоління.

 

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет