АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 16 Грудня 2022, 05:12
Проведено підсумкове засідання наукового гуртка «Правознавець»

У грудні 2022 року на Юридичному факультеті проведено підсумкове засідання наукового гуртка «Правознавець», учасниками якого є здобувачі вищої освіти 1 курсу.

Керівник гуртка Наталія Пильгун запропонувала до обговорення тему «Науково-пізнавальна інформація про бібліотеки м. Києва. Ознайомлення з вимогами написання тез до міжнародних і всеукраїнських конференцій та написання наукових статей».

Викладачем акцентовано увагу на тому, що в місті Києві існують національні, державні та центральні бібліотеки, де кожен читач може отримати бібліотечно-бібліографічні та інформаційні послуги на безоплатній основі. Обговорено також питання, що таке наукова конференція, її мета проведення та структура, розкриті види конференції такі як: науково-практична, теоретична, міжнародна та всеукраїнська. Особливу увагу приділено питанню оформлення текстів тез, доповідей та наукових статей.

Студенти Катерина Кебкал, Діана Коваль, Діана Зарицька поділилися своїми враженнями стосовно підготовки до написання наукових тез, які були апробовані на Всеукраїнській конференції молодих учених і студентів «Аеро – 2022. Повітряне і космічне право». Здобувачами вищої освіти звернено увагу на ретельне вивчення та аналіз доступних інформаційних джерел, оформлення тексту, посилань та списку використаної літератури.

З великою цікавістю члени наукового гуртка прослухали також виступ студентки Наталії Плис, яка в співавторстві з викладачем працює над написанням наукової статті. Здобувачка зазначила про грамотність, унікальність, новизну, яка має бути підкріплена науковим підґрунтям при написанні наукової роботи. Разом з тим вона розкрила свою зацікавленість при написанні фахової статті та вказала на плідні результати, які вона отримала в даному процесі.

«Участь студентів у процесі наукової роботи та їх виступи на засіданнях наукового гуртка дають можливість їм підвищити свою юридичну грамотність, унікальність як майбутніх юристів через вивчення, аналіз тематичної та правової інформації, і таким чином поглиблити свої знання як творчих особистостей», підсумовуючи результати засідання зазначила Наталія Пильгун.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет