АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 2 Березня 2023, 07:25
Проведено науково-просвітницький захід на тему «Архип Куїнджі – видатний український живописець-пейзажист»

01 березня 2023 року для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня завідувачем кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету, доктором юридичних наук, професором Софією Лиховою проведено науково-просвітницький захід на тему «Архип Куїнджі – видатний український живописець-пейзажист».

Спікер розповіла про одного із найнезвичайніших та найвидатніших пейзажистів другої половини XIX століття, якого називали «художник світла», а все тому, що він умів передати світлові потоки так, що вони «оживали» й мінились на полотні. Подейкували, що Куїнджі використовував секретні фарби, зібрані з місячного сяйва, що майстер – справжній чарівник, який не пише, а чаклує пензлем.

«Сьогодні творчість Архипа Куїнджі викликає захоплення та подив. Його полотна купували колекціонери та члени імператорської родини, а на виставках шикувалися черги, щоби побачити нові шедеври, а нині його полотна крадуть із музеїв. 21 березня 2022 року окупанти зруйнували Маріупольський художній музей імені Архипа Куїнджі, де збегірались його полотна, а картини вивезли», – зазначила Софія Лихова.

Студенти з цікавістю переглянули відео-матеріал, у якому було приділено увагу найбільш відомим картинам митця та виразили своє занепокоєння з приводу вивезення його творів на терирорію країни-агресора.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет