АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 7 Жовтня 2022, 07:48
Проведено міжнародний круглий стіл «Міграційна криза та статус біженця в країнах Європи»

06 жовтня 2022 року на Юридичному факультеті відбувся Міжнародний круглий стіл «Міграційна криза та статус біженця в країнах Європи».

У вступному слові професор кафедри конституційного і адміністративного права, д.ю.н., професор Юрій Кунєв привітав учасників зібрання зауваживши: «Війна змусила мільйони людей залишити Україну, наша держава, як і ЄС загалом, переживають наймасштабнішу міграційну кризу з часів Другої світової війни. Небачена кількість вимушених переселенців з України заполонила країни Європи. Європейські організації, які займаються допомогою українським біженцям готуються навіть змінювати короткотривалі заходи на програми з довгою перспективою, якщо криза триватиме багато місяців».

Участь у заході взяли: Daria Dziuba, Organization “Culture Link” (Toronto, Canada), Бандар Нізар Махмудович – Консул Посольства України в Королівстві Саудівська Аравія, Аль-Зухаірі Мунеам Таір Фаріс – начальник коледжу Імама Аль-Кадима Юридичного факультету (м. Багдад), професор кафедри конституційного права, адвокат, аспірант кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету НАУ, Данило Глоба – адвокат, заступник директора компанії «Ю-Контрол» з правових питань, Інна Силантьєва – президент Асоціації соціального розвитку через право, член Секретаріату Громадської ради при комітеті ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Учасники обговорили актуальні проблеми міграційної кризи та статусу біженців у країнах Європи, вплив Близького Сходу на міграційну ситуацію в Європі, використання відкритої інформації у формі публічних даних для запобігання кризовим міграційним процесам як наслідкам негативних суспільно-політичних явищ, міжнародно-правові аспекти судового захисту біженців тощо.

Доцент кафедри конституційного і адміністративного права Оксана Миронець виступила з доповіддю на тему «Особливості тимчасового притулку для громадян України у Словацькій Республіці», окресливши основні проблеми, з якими стикаються українські біженці, які змушені захищатися від нападу держави-агресора. Доцент кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету НАУ, д.ю.н. Ксенія Токарєва, розповіла про практичні аспекти набуття статусу біженця.

Такі заходи сприяють розширенню міжнародних зв’язків, підвищенню рівня професійної компетентності науково-педагогічних працівників та зміцнюють імідж Юридичного факультету Національного авіаційного університету серед закордонних закладів вищої освіти.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет