АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 13 Червня 2024, 05:11
Проведено конкурс на кращого знавця Конституції України серед старшокласників закладів загальної середньої освіти

12 червня 2024 року викладачами кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету НАУ серед старшокласників закладів загальної середньої освіти проведено конкурс на кращого знавця Конституції України.

«Щорічно 28 червня українці відзначають День Конституції України. Конституція – це не просто закон, набір правил про державу, вибори, права і обов’язки людини і громадянина. Це – найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу та який, подібно до компасу, дозволяє людині почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії», відкриваючи захід зауважила доцент кафедри Ірина Варава.

До правопросвітницької зустрічі приєдналися школярі гімназії біотехнологій №177 міста Києва, ліцею №59 міста Києва, Ставищенського НВК №1 Білоцерківськогор району Київської області, Ставищенського юридичного ліцею №2 Білоцерківського району Київської області, Музичанського ліцею Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області.

Ведучі конкурсу, високоінтелектуальні та креативні студенти 1 курсу спеціальності 081 «Право» Ростислав Летків та Єлизавета Кабанець чітко визначили порядок та умови проведення гри, вміло налагодили доброзичливий контакт з учасниками, надихаючи та підбадьорюючи їх до вірних відповідей.

Із самого початку, не дивлячись на формат проведення конкурсу (онлайн), серед учасників була встановлена атмосфера змагальності. Підготовка учнів ЗЗСО вражала високим рівнем знань прав і свобод людини і громадянина, основ Конституції України тощо.

За результатами проведення третього етапу конкурсу оголошено переможців, серед яких 1 почесне місце посіла учениця 10 класу гімназії біотехнологій №177 міста Києва Валерія Пономаренко, 2 місце виборов учень 10 класу Ставищенського юридичного ліцею №2 Білоцерківського району Київської області Назар Дорошенко, а на 3 місці виявилася не менш ерудована учениця 11 класу Анна Гончарук із Ставищенського юридичного ліцею №2 Білоцерківського району Київської області.

Вітаємо переможців і учасників заходу та чекаємо їх у статусі студентів на Юридичному факультеті Національного авіаційного університету.

0101
0101
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет