АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 19 Листопада 2022, 07:38
Проведено годину корпоративної культури, приурочену 110-й річниці з дня народження Андрія Малишка

18 листопада 2022 року під час проведення години корпоративної культури для здобувачів вищої освіти групи ПР-203Б Юридичного факультету проведено лекцію-презентацію, приурочену 110-й річниці з дня народження Андрія Малишка – поета, перекладача, літературного критика.

Студенти ознайомилися зі становленням, розвитком та творчими здобутками видатної постаті у вітчизняній культурі, твори якої вирізняються глибокою поетичною самобутністю, власним баченням світу та надзвичайною пісенністю лірики.

«Не диво, що багато Малишкових пісень стали воістину народними в найповнішому розумінні цього слова. І насамперед це – “Пісня про рушник “, яку народ усе-таки називає по-своєму, любовно ” Рідна мати моя…” Це – гідний пам’ятник українській Матері, зведений вдячним сином. Ця пісня глибоко національна, її не можна адекватно перекласти іншою мовою, бо образність її тримається на вишиваному українському рушникові, з яким у нас пов’язано все – від народження до останнього шляху. Рушниками перев’язували молодих, рушниками виряджали в дорогу, рушниками виряджали в останню путь. От тому й говорить поет, що на рушникові оживає “все, знайоме до болю”, все життя, і пройдене, й те, яке ще судилося пройти. Небагато у всій світовій літературі пісень, які б так щиро й любовно Возвеличили матір», зазначила наставник групи ПР-203Б Діана Майстро.

Ім’я Андрія Малишка завжди буде візитною карткою української культури.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет