АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 17 Лютого 2022, 08:24
Протидія і запобігання наркозлочинам: від теорії до практики

16 лютого 2022 року представники Управління забезпечення формування державної політики у сфері протидії наркозлочинності МВС України та Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України провели для здобувачів вищої освіти спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» та 081 «Право» Юридичного факультету лекцію-бесіду на тему «Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів».

Провідний інспектор відділу інформаційного забезпечення та моніторингу управління забезпечення та моніторингу Управління забезпечення формування державної політики у сфері протидії наркозлочинності МВС України Андрій Загорулько звернув увагу майбутніх правоохоронців на особливості розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

«Наркоторгівля перейшла у мережу Інтернет, як і розрахунок по таких операціях. Тому запропоновано рішення – цифрова боротьба з наркозлочинністю. З цією метою було створено чат-бот «Стоп наркотик». Теlegram-бот активно залучає громадян до протидії незаконному розповсюдженню через мережу Інтернет наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів», – зазначила оперуповноважений третього відділу управління боротьби з наркозлочинністю в м. Києві ДБН НПУ, капітан поліції Лілія Семеног.

Старший інспектор з особливих доручень другого відділу (превенції та зв’язків з громадськістю) 4-го управління Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, майор поліції Наталя Пилипенко проаналізувала заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними. «Незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів – це діяння з культивування рослин, включених до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання, придбання, збуту, ввезення на територію України, вивезення з території України, транзиту через територію України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що здійснюються з порушенням законодавства про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори. В Україні протидію незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів здійснюють Національна поліція, Служба безпеки України, Офіс Генерального прокурора, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну митну політику, центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах захисту державного кордону, обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу та інші органи виконавчої влади в межах наданих їм законом повноважень», – зазначила вона.

Наприкінці заняття стейкхолдери відзначили на необхідність кожного громадянина держави долучатися до боротьби із наркозлочинами та повідомляти про випадки злочинних діянь в Telegram https://t.me/stopdrugsbot та Viber https://cutt.ly/eUwXPB0.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет