АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 22 Листопада 2023, 08:08
Просвітницько-інформаційний лекторій на тему «Транспортні тренди Європейського Союзу»

21 листопада 2023 року з нагоди відзначення в Україні Дня гідності та свободи на честь двох знаменних подій – Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року, які ствердили проєвропейський вибір української громадськості, викладачами кафедри господарського, повітряного та космічного права Юридичного факультету проведено просвітницько-інформаційний лекторій на тему «Транспортні тренди Європейського Союзу».

Участь у заході взяли здобувачі 4-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 081 «Право» Юридичного факультету, здобувачі 2-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 275 «Транспортні технології (на повітряному транспорті)» Факультету транспорту, менеджменту та логістики НАУ, учні старших класів Клавдієвського ліцею ім. Олександра Рибалка Бучанського району Київської області та Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №96 ім. О.К. Антонова Святошинського району м. Києва.

Модератором заходу виступила Інна Поліщук, старший викладач кафедри господарського, повітряного та космічного права.

«Після отримання нашою державою в червні 2022 року статусу кандидата в члени ЄС, особлива увага приділяється виконанню Угоди про Асоціацію з ЄС, складовою якої, зокрема, є і забезпечення сумісності транспортних систем України та Європейського Союзу, дотримання стандартів та інтеграції європейських тенденцій (трендів) у транспортній сфері», – зазначила модератор відкриваючи захід.

У ході лекції були визначені та обговорені такі тренди як: перехід на екологічно чисті види транспорту; збільшення використання електромобілів, велосипедів; ширше використання громадського транспорту, його доступність та інклюзивність тощо. Зроблено акцент на сталій мобільності транспорту та розвитку його інфраструктури, на проєвропейських «зелених» транспортних ініціативах, розвитку інтермодальності та інновацій у транспорті, створені сталих механізмів фінансування транспорту.

Доцент кафедри господарського, повітряного та космічного права, к.ю.н. Наталія Жмур, виступаючи акцентувала увагу присутніх на викликах та перспективах транспортної системи під час війни, адже війна створила для України окремий порядок денний щодо процесів євроінтеграції, проте Україна задекларувала готовність інтегрувати та виконати всі стандарти Євросоюзу, які є надзвичайно актуальними для відбудови держави та створення в Україні високоякісної транспортної системи європейського зразка.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет