АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 2 Листопада 2023, 08:20
Просвітницька діяльність серед школярів, присвячена захисту тварин від жорстокого поводження

1 листопада 2023 року відбулася зустріч старшого викладача кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Діани Майстро із учнями 7-х та 9-х класів Загальноосвітньої школи № 52 з поглибленим вивченням інформаційних технологій м. Києва.

Мета – ознайомити учнів з кримінально-правовими аспектами захисту тварин від жорстокого поводження та звернути увагу на дану проблему серед молоді. Наголосити на тому, що нормальне ставлення до тварин – показник морального здоров’я нації.

«Об’єктом злочину жорстокого поводження з тваринами є моральні засади суспільства в частині ставлення до тварин. Небезпека цього злочину полягає у тому, що жорстокість, проявлена щодо тварин стає нормою поведінки, поширюється і на взаємини з людьми, відіграє негативну роль у вихованні молоді. Окрім цього є як адміністративна, так і кримінальна відповідальність за такий прояв жорстокості щодо тварин» – зазначила лекторка.

Під час доповіді спікер приділила увагу змінам, які відбулися у законодавстві в сфері захисту тварин, видам покарань, що застосовуються до правопорушників за вчинення даного злочину, а також опрацювала зі старшокласниками механізм дій у разі виявлення жорстокого поводження з тваринами.

Наприкінці виступу доповідачка запропонувала присутнім цікаву гру «Правильно чи хибно?», в якій вони мали змогу продемонструвати засвоєні знання отримані під час проведеної лекції.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет