АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 18 Жовтня 2022, 14:45
Просвітницька діяльність Інформаційно-просвітницького центру з прав людини НАУ продовжується

18 жовтня 2022 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету спільно з кафедрою теорії та історії держави і права для здобувачів вищої освіти 1-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» та учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури № 260 міста Києва проведено правопросвітницький захід «Місце та роль юриста у механізмі забезпечення прав та свобод людини і громадянина».

Мета заходу полягає у формуванні в сучасної молоді розуміння соціальної значимості юриста, усвідомлення особливостей юридичної професії у сфері забезпечення прав та свобод людини і громадянина.

Відкриваючи захід директор Інформаційно-просвітницького центру з прав людини, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва наголосила: «Євроінтеграційні процеси, які відбуваються у сучасному українському суспільстві вимагають нових підходів до розуміння права, забезпечення принципу верховенства права, підвищенню рівня правосвідомості громадян, а отже, і переосмислення ролі, яку грає юрист в нашому суспільстві».

Презентуючи доповіді, студентки групи ПР-104Б Вікторія Білан та Дарія Мороз охарактеризували основні риси професії юриста, звернули увагу присутніх на особливості реалізації службових повноважень у сфері юридичної діяльності, а також обґрунтували необхідність наближення вітчизняного законодавства до міжнародних стандартів забезпечення прав і свобод людини та громадянина. «Юрист – це професіонал, який має фундаментальні та спеціальні правові знання, глибоко переконаний у винятковому призначенні права і законності для суспільства, кваліфіковано користується юридичним інструментарієм при розв’язанні юридичних проблем з метою захисту прав і законних інтересів громадян», зазначили доповідачки.

Завершився захід переглядом відеоролика про Юридичний факультет, в якому відображено особливості навчання та підготовки майбутніх юристів за спеціальностями 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

 

01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет