АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 7 Лютого 2024, 07:57
Профорієнтація заради майбутнього

6 лютого 2024 року, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, старший викладач кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Юлія Белуга для старшокласників школи І-ІІІ ступенів №212 Деснянського району м. Києва провела лекцію на тему «Міжнародні норми, які гарантують захист дітей в умовах військових конфліктів».

«У сучасному світі збройні конфлікти стають складнішими та найнебезпечнішими, особливо для найбільш беззахисних членів суспільства – дітей. Важливим завданням міжнародного співтовариства є забезпечення безпеки, гідного ставлення та надання дітям можливості нормального фізичного та психічного розвитку», зазначила викладач розпочинаючи захід.

Під час проведення лекції старшокласників ознайомлено з міжнародними нормами, які спрямовані на захист прав та добробуту дітей під час військових подій, акцентовано увагу на одному з важливих міжнародних документів, а саме Конвенції про права дитини, яка була прийнята в 1989 році. Зазаначено, що дана Конвенція надає всебічний захист прав дітей в умовах воєнного конфлікту.

Підводячи підсумки заходу учасниками зроблено висновок про те, що країни-учасниці зобов’язані робити все можливе для забезпечення життя, розвитку та захисту дітей під час конфлікту. Лише спільними зусиллями країн та громадських організацій можна досягти визначених міжнародних стандартів та забезпечити дітям майбутнє, вільне від травм та страждань внаслідок воєнних подій.

Наприкінці зустрічі майбутні абітурієнти отримали інформаційні буклети, в яких детально окреслено умови вступу до Юридичного факультету НАУ.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет