АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 16 Листопада 2023, 09:14
Профорієнтаційний захід на тему «Права українських дітей та молоді під вогнем російської агресії»

15 листопада 2023 року, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, старший викладач кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Юлія Белуга провела для старшокласників школи І-ІІІ ступенів №190 Деснянського району м. Києва лекцію на тему «Права українських дітей та молоді під вогнем російської агресії».

«Російська агресія в Україні негативно позначилася на правах та долі українських дітей та молоді. Вона призвела до серйозних порушень прав людини та загострила проблеми, пов’язані з безпекою, освітою, доступом до медичних послуг, соціальною інтеграцією та психологічним станом української молоді», розпочинаючи захід зазначила викладач.

Доповідаючи, спікерка здійснила аналіз прав українських дітей в умовах конфлікту та розкрила міжнародні та національні стандарти прав дитини в цілому. У цьому контексті розглянуто конкретні аспекти порушень прав дітей та молоді під час російської агресії, основними з яких є загроза життю та здоров’ю, обмеження доступу до освіти, заборона на дитячий спорт та культурні заходи тощо. Також з учнями обговорено шляхи відновлення та захисту цих прав у надзвичайних умовах конфлікту та окупації, адже діти, які постраждали мають право на спеціальний захист та допомогу.

Прослухавши презентаційний матеріал, старшокласники висловили свою думку з даного питання, зазначивши, що держава та міжнародна спільнота повинні підтримувати заходи, спрямовані на захист прав дітей в умовах війни та надавати особливу увагу потребам та правам дітей, які стали жертвами конфлікту.

Наприкінці зустрічі майбутнім абітурієнтам роздано буклети, в яких детально окреслено умови вступу до Юридичного факультету НАУ.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет