АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 25 Квітня 2023, 05:59
Профорієнтаційний захід на тему «Особливості правового регулювання праці неповнолітніх в умовах воєнного стану»

24 квітня 2023 року доцентом кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Максимом Дибанем проведено дискурс з учнями 11 класу Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №42 Дніпровського району міста Києва на тему «Особливості правового регулювання праці неповнолітніх в умовах воєнного стану».

Основна мета зустрічі полягала в обговоренні актуальних питань організації трудових відносин окремої категорії працівників, а саме неповнолітніх осіб в умовах військової агресії по відношенню до України. Під час діалогу та аналізу норм Кодексу законів про працю України розглянуто правові особливості встановлення скороченої тривалості робочого часу для працівників віком від 16 до 18 років, наголошено на законодавчих обмеженнях щодо реалізації конституційних та трудових прав з урахуванням норм Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Особлива цікавість аудиторії прослідковувалась у наступних питаннях, зокрема: «Як укласти трудовий договір?; Чи може бути встановлено випробувальний термін в умовах воєнного стану?; Як вираховується щоденна тривалість робочого дня?; Чи може роботодавець не виплачувати заробітну плату працівнику?». Також із присутніми обговорено підстави припинення та скасування воєнного стану посилаючись на норми Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Наприкінці зустрічі, Максим Дибань наголосив на перевагах навчання на Юридичному факультеті Національного авіаційного університету та роздав інформаційні буклети майбутнім абітурієнтам.

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет